Az alkalmazásról

aq_block_1-image

Több ezer magyar látnivaló egy helyen - fedezze fel Magyarországot a mobil kirándulástervezővel! Összegyűjtöttük Magyarország nevezetességeit, amelyeket érdemes felkeresnie, ha kirándulását tervezi.

Barangolja be Magyarország kulturális és történelmi, turisztikai kínálatát. Az alkalmazásba épített funkciók segítségével megtervezheti útvonalát és közvetlenül tárcsázhatja az intézmény telefonszámát. Városok és kategóriák valamint kulcsszavak alapján is kereshet. Az alkalmazás megmutatja a jelenlegi tartózkodási helyének és a keresés eredményének közelében lévő látnivalókat is, egyszerűbbé téve a meglátogatni kívánt intézmények, objektumok sorának összeállítását. A látnivalók között múzeumok, kastélyok, templomok és kápolnák, várak és romok és egyéb természeti és ipartörténeti emlékek, látogatóközpontok, tanösvények, erdei kisvasutak várják látogatását. Az alkalmazás tartalmazza 300 tanösvény leírását.

Kiemelt látnivalók: Budapest, Balaton, Hévíz, Hortobágy, Tisza-tó, Eger, Visegrád, Dunakanyar, Sopron, Pécs, Debrecen, Szeged, Velencei-tó környéke.

Az aktív pihenésre vágyók keresgélhetnek a szórakoztató központok, színházak, kiállítások, strandok, arborétumok, füvészkertek, vadasparkok kínálatai között. Összeállítottunk több túraajánlatot, a kerékpározás kedvelői, illetve az Országos Kéktúrának nekivágók is találnak hasznos információkat a Szórakozás, szabadidő menüpontban.

Több mint 7000 hotel, szálloda, panzió, apartman, vendégház és kemping legfontosabb adatait és elérhetőségét tartalmazza az adatbázis. A látnivalók és szálláshelyek mellett természetesen nem maradhattak ki a vendéglátóhelyek sem: éttermek, cukrászdák, kávézók és gyorséttermek.
Folyamatosan bővítjük a látnivalók környezetében megrendezésre kerülő fesztiválok, programok adatait is.
Az alkalmazás alapfunkciói továbbra is internet kapcsolat nélkül is használhatók.

A 2.0 verzió újdonságai:

- A lényegesen kibővített tartalmat főcsoportokba soroltuk : látnivalók, szálláshelyek, vendéglátóhelyek, szórakozás, programok – amelyek külön is kereshetők.

- Megújult kereső: az egyes kategóriacsoportokban külön megnevezés és település szerint is lehet keresni, továbbá meghatározható, hogy az adott település hány kilométeres körzetéből keresünk elemeket.

- A keresést tovább egyszerűsíti a „Jelenlegi pozícióm közelében” funkció, melynek segítségével a mobil készülék által meghatározott pozícióhoz képest listázza az alkalmazás a látnivalókat, szálláshelyeket, programokat vagy vendéglátóhelyeket.

- A keresés eredménye egyben megjeleníthető a térképen, vagy útvonal tervezőben használható.

- A „Közelben” funkció segítségével az adott elem közvetlen közelében kereshet további látnivalókat, szálláshelyeket, vendéglátóhelyeket vagy programokat.

- Ha tetszett egy látnivaló, akkor a „Továbbküldés” funkcióval a legfontosabb adatait elküldheti sms-ben, email-ben, vagy egyéb a mobil készüléken található üzenetküldő alkalmazással ismerőseinek.

- Túravezető indítása – a tanösvények tartalmi lapján látható „Túravezető indítása” ikont megérintve letölthető a tanösvényhez tartozó útmutatás, így az bármikor internet elérés nélkül is használható.

Kérjük segítse a munkánkat azzal, hogy ha hibát talál az alkalmazásban, azt a menüben található „Hibabejelentés” funkció segítségével megírja nekünk.
Ha Ön olyan látnivalót ismer, amely nincs a rendszerünkben, annak adatait az „Új látnivaló bejelentése” funkció segítségével jelezheti a fejlesztőknek.
Reméljük, hogy rendszerünk hasznos segítője lesz Önnek.

Töltse le ingyenesen:

aq_block_9-image
aq_block_10-image

Tekintse meg további alkalmazásainkat a myApps.hu weboldalon:

Partnerek kiemelt eseményei

aq_block_1-image

XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál Kecskemét Főterén

2023. június 21- 23.

A minden évben megújuló, Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál június 21-25. között ebben az évben a Kecskeméti Animációs Filmfesztivállal egyidejűleg kerül megrendezésre Kecskemét Főterén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében.
Magyarságunk kiválóságait, a hungarikumok széles tárházát a tíz vármegyéből érkező vendégkiállítók bemutatkozásán, kiállításán keresztül ismerhetik meg a fesztivál látogatói.
A gasztronómiában, a színpadi műsorokban, a hagyományőrző programokban, bemutatókban is megelevenednek nemzetünk csúcsteljesítményei, amelyek különlegességük, egyediségük és minőségük folytán értékőrző- és teremtő üzenetet hordoznak, kifejezik a magyar életérzést.
Az esemény egyik kiemelt attrakciója a Magyar népmesék rajzfilmsorozat lesz szabadtéri vetítésekkel, továbbá minden nap egész estés animációs filmek vetítésére is sor kerül a Kecskemétfilm Kft. szervezésében, a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál részeként. Megtekinthető lesz többek között a Toldi, János vitéz, Macskafogó, Bogyó és Babóca és még sok értékes alkotás.

Június 21-én, szerdán 15.30 órakor a fesztivál az Edge King’s Zenekar - Petőfi 200 műsorával kezdődik, akiket 18 órakor a több évtizede töretlen népszerűségnek örvendő Kaláka együttes követ.
A Dal 2023 tehetségkutató műsorból ismert kecskeméti LILy könnyűzenei produkcióját 19:30-tól láthatja a közönség.

Csütörtökön 14 órától a Városi Civil Kerekasztal - Kecskemét bemutatkozásával, majd 15 órától az Aranyhomok Hungarikum rajzpályázat eredményhirdetésével kezdődnek a programok.
Ezt követően orgoványi hastáncbemutatót és helyi, fiatal tehetségek szereplését láthatja a közönség.
19 órától Nagy Szilárd „Drága Hazám” című műsorán szerezhetnek kellemes perceket.

Pénteken 17 órától a Hungarikum Kiállítást megnyitja Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, majd köszöntőt mond Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere.
A megnyitó ünnepséget követően a 30 éves Kösöntyű Néptánccsoport, a Kunság Táncegyüttes és a Hírös Néptánc Tanoda nagyszabású előadása következik.
18 órakor kerül sor a Kecskemét Város Bora idei évi díjátadójára a Mathiász János Borrend közreműködésével.
20.30-tól a Bohém Ragtime Jazz Band szórakoztatja a vendégeket.

22 órától a megújult Városháza homlokzatán fényfestésben gyönyörködhetnek a fesztivál résztvevői.

Szombaton 10 órától a Kecskeméti Örömfestők művészi tevékenységébe bárki bepillanthat a Kossuth téren, ugyanis a megújult Városháza lesz alkotásuk tárgya.
A színpadon 11 órától Kovácsovics Fruzsina gyermekműsora várja a kicsiket, 12 órától Radics Sándor cimbalomművész muzsikál.
A tardi Gyöngykaláris Népművészeti Egyesület előadását 14 órától tekinthetik meg, akiket a Magyar Szablyavívó Iskola - Katonatelepi Gyermekcsoportjának szablyavívás bemutatója követ. A bemutató után a bátor érdeklődők kipróbálhatják a vívást.
15:30-tól a Grapevine Tánciskola moderntánc műsora ejti ámulatba a közönséget, 16:30-tól az Algo-Ritmus Zenekar nyújt vidám hangulatot.
18 órától a Penge Benge Jazz Band műsora kínál kiváló szórakozási lehetőséget.
20:30-tól Vikidál Gyula Liszt Ferenc-díjas, EMeRTon-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével kitüntetett énekes, előadóművész produkciója ad emlékezetes pillanatokat.
22 órától a Városháza homlokzatán fényfestés lesz látható, amelyet slágerparty követ DJ Jozzyval.

Vasárnap 10 órától a HI-Kecskemét program Gasztrovasárnapja ezúttal is kivételes gasztronómiai élményt nyújt. A séf egyedi receptje alapján magyar gulyásleves fog készülni jótékonysági céllal bográcsban a Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány által, akik a bevételt a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye felsősófalvi gyülekezeti otthonának újjáépítésére fordítják.
10 órától Fejős Jenő nótaénekes, a Magyar Kultúra Lovagja várja a magyar nótát kedvelő közönséget.
10 órától a Luca-kútnál Gödény Anikó szórakoztatja a legkisebbeket, 11 órától pedig a Furfangos Paraván: Koplaló Mátyás, a vén huszár című bábelőadását nézhetik meg. A bábműsort követően pásztorkutya bemutató veszi kezdetét a Duna- Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület által.
A TST Dance Stúdió moderntánc előadása 13:15-től lesz látható a színpadon.
A délután folyamán a Kalocsai Piros Rózsa Táncegyüttes ad műsort, amelyet kiegészít Romsics Imre, a kalocsai Viski Károly Múzeum igazgatója által szervezett kalocsai viseletbemutató.
A 2021-ben indított Térségi Mesekuckó ezévi találkozójának mesemondóit hallhatják a fesztiválozók 14.15-től a Luca kútnál.
A mesék után Csongrádi Béla bűvésziskolája várja a gyermekeket.
A Bor’la Bor zenekar koncertje, majd Bíró Csongor Vitéz könnyűzenei műsora színesíti a délutáni programokat.
18 órától a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművészeinek operett műsorával zárul a XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál.

A színpadi programokon kívül számos érdekesség kínálkozik az eseményen. Kiállítás keretén belül megismerhetik a hungarikumokat, nemzeti értékeket, valamint hagyományőrző tájegységek lesznek jelen.
Új kiállítóként üdvözölhetjük a Magyar szürke szarvasmarha tenyésztők Egyesületét, a Délalföldi Kertészek Szövetkezetét, a Debreceni Értéktárat, valamint Kabay János életművébe is betekintést nyerhetnek.
A Hévíz Turisztikai Egyesület a „Hévízi-tó mint hungarikum” bemutatásával és könyvbemutatóval, iszapszappan árusításával készül.
Mohács kiállításán a mohácsi busójárás és szellemi örökség, valamint a város kulturális eseményei kerülnek főszerepbe.
A békéscsabai sátorban helyben sütik majd a hungarikum csabai kolbászt vasárnap.
Lakitelekről a Hungarikum Liget finom zöldség- és gyümölcskészítményeinek kínálata mellett prezentálásra kerülnek a Liget látnivalói is.
A felsoroltakon kívül még jónéhány település jelenik meg a rendezvényen, úgymint Kiskunfélegyháza, Baja, Szeged, Kalocsa, Tard. Ne hagyják ki sátraik felkeresését, mert különlegességekkel készülnek ők is.

Az Orgoványi Művelődési Ház jóvoltából századeleji ruhákat felöltve készíthetnek fotót, háttérben a megújult Városházával péntektől vasárnapig délutánonként.
A Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely kincskereső játékkal, ingyenes belépéssel várja azokat, akik felkeresik múzeumukat szerdától péntekig, felmutatva a programfüzetet. A kincskereső játék elvégzését követően a programfüzetbe pecsétet kapnak a résztvevők, amely tovább gyűjthető a rendezvény egyes állomásain.
A Hungarikum kvízt helyesen kitöltők Univer ajándékcsomagot nyerhetnek.

A gyermekeket is számos izgalmas programmal csalogatjuk a Főtérre. Hungarikum mesevonaton utazhatnak, Hungarikum mesét hallgatva. Hungarikum játszóházban kapcsolódhatnak ki pénteken és szombaton a Nemzeti Művelődési Intézet által. A Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat Mesebusz programja is várja őket csütörtökön.
Szombaton a Molyolda játszóházban lehetőségük lesz századeleji hangulatban, régmúlt idők játékaival játszani.
A Boglárka Játszóház hagyományőrző, népi fajátékokkal várja a gyermekeket vasárnap.
Mindezeken kívül kézműves foglalkozáson, bűvészképzőn vehetnek részt, kipróbálhatják más népek játékait, pecsétgyűjtő nyereményjátékon játszhatnak ajándék mézeskalácsért, megtekinthetik az „Aranyhomok Hungarikum rajzpályázat” pályaműveinek kiállítását, felülhetnek a mini óriáskerékre, lovagolhatnak pónin, kisállatot is simogathatnak és gokartozhatnak.

Rendezvényünk kapcsolódik szombaton a Múzeumok Éjszakája országos programsorozathoz.

Az Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék és Kézműves Vásár forgatagában helyi és környékbeli termelők, kézművesek kínálják szívvel-lélekkel készült portékáikat.
Kínálatukban megtalálhatók Magyar népmesék-ajándéktárgyak, mézeskalácsok, bőráruk, féldrágakő ékszerek, ásványékszerek, kerámiák, kézműves ruhák, fa és textil termékek, lakberendezési tárgyak, játékok, horgolások, erdélyi kézműves termékek, szappanok.
A tudatos vásárlók és a reform konyha kedvelői kistermelői élelmiszerek közül választhatnak kedvükre közvetlenül a termelőktől. Többek között gyümölcssajtokat, lekvárokat, aszalványokat, chili készítményeket, mézeket, reform édességeket vásárolhatnak kedvező áron.

Aki finom ételekre-italokra vágyik, egytálételek, frissensültek, lángos, fánk, üdítők, tájjellegű borok és kézműves sörök közül választhat. A helyi, kecskeméti barackpálinka készítő mester, Mihócsa József is elhozza regionális aranyérmes és Champion-díjas pálinkakülönlegességeit.

A rendezvényen való részvétel ingyenes.

Ismerje meg a hungarikumokat, nemzeti értékeket!
Fedezzük fel újra hagyományainkat! Éltessük a helyit, éltessük az igazit!

Várunk mindenkit szeretettel!

Keresse eseményünket a facebookon és kövessen bennünket!: XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál

Kapcsolat

    Ezt a kapcsolati űrlapot reCAPTCHA védi, amelyre a Google Adatvédelmi Irányelv és a Google Általános Felhasználási Feltételek érvényesek.